Aktuellt2022-06-07T10:58:39+02:00

Aktuellt om AST Medical

I AST Medicals affärsmodell tar vi ansvar för hur verksamheten påverkar samhället, ur såväl ett hållbart ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv.

oktober 2023

Hållbarhet är vår grej!

2023-10-05|

För att säkerställa en hög hållbarhet i hela vår verksamhet deltar vi aktivt i utvecklingen på området.

Just nu genom att:

  • Delta i den nordiska konferensen för hållbar sjukvård i Malmö den 11 oktober
  • Finnas med i marknadsdialogen för miljömärkning av medicintekniska produkter för nordiska och europeiska leverantörer av medicinska produkter till den nordiska sjukvårdssektorn
  • Vara anslutna till NPA – Näringslivets producentansvar för förpackningar

september 2023

Upphandlingsutställningar VGR

2023-09-12|

Under denna och nästa vecka (37-38) kan ni träffa oss och se våra upphandlade förband och sårläkningsprodukter i Västra Götalandsregionen.

Måndag 11/9  kl. 9-17 NÄL, Trollhättan, Ägget

Tisdag 12/9 kl. 9-17 SU, Sahlgrenska, Lagerbladet

Torsdag 14/9 kl. 12-17 SU, Mölndal, Aulan, Almen, Asken

Måndag 18/9 kl. 9-17 SU, Östra, Humlen

Tisdag 19/9 kl. 9-16 SkaS, Skövde, Regnbågen

Onsdag 20/9 kl. 9.30-16 SÄS, Borås, Spishörnan

Välkomna! Hoppas vi ses!

Ps. Har du inte tid att besöka oss hittar du upphandlingskatalogen här: Folder VGR 2023 Förband AST Medical AB

maj 2023

september 2022

AST Medical AB vinner upphandling med Region Blekinge

2022-09-27|

AST Medical AB får fortsatt och utökat förtroende att leverera medicintekniska förbrukningsvaror till Region Blekinge under avtalet ”Operationsartiklar, engångstextilier och operationshandskar”. Vi kan nu erbjuda bronkoscopi/omläggning och skålset, besöksrock samt värmejackor mm. Vid frågor angående upphandlat sortiment kontakta info@astmedical.se 

 

augusti 2022

Innovativa VaporCool™, CAS-kläder som ger dig en adaptiv miljö

2022-08-31|

VaporCool™ är ett innovativt och adaptivt SMS-tyg som aktiveras när du är varm eller kall. SMS-tyget har ett lager som kallas Adaptive™ som är en polymer som anpassar sig till miljön runt omkring, aktivering sker när bärarens kroppstemperatur ändras.

När kroppen är varm så avdunstar VaporCool™ svett och kyler ner kroppsytan, när kroppen är kall håller materialet kvar fukten genom minskad avdunstning vilket gör att man får ett isolerande skikt varpå det värmer kroppsytan. För att detta unika SMS-tyg skall fungera optimalt så förutsätter det att man bär det direkt mot huden.

Vill du veta mer om våra unika CAS-kläder så tveka inte att ta kontakt med Oss på AST Medical AB.

VaporCool™ Brochure Swedish

Lansering av CVK-skydd i samarbete med Innovation Skåne, ökad komfort för bärare av central venkateter

2022-08-16|

AST Medical erbjuder ett CVK-skydd för att ge patienten en ökad komfort vid bärande av central venkateter. CVK-slangar och kopplingar placeras i  skyddet som består av mjukt skyddande och absorberande material. Fodralet öppnas och stängs med hjälp av kardborreband.

Patienter som är under behandling med CVK kan med fördel använda denna produkt för att minska skav mot huden samt minska risken för att slangar och kopplingar fastnar i kläder eller dylikt.

Är produkten intressant inom din verksamhet för att öka patientupplevelsen så kontakta gärna oss via info@astmedical.se eller sök oss via vår hemsida www.astmedical.se.

 

juli 2022

AST Medical AB fortsätter att leverera andningsskydd och munskydd med hög leveransprecision

2022-07-26|

AST Medical är stolta över sin höga förmåga att leverera skyddsprodukter (PPE) för personal inom hälso-sjukvården under pandemin. Vi har konstant levererat andningsskydd/munskydd mm till våra regioner och privata aktörer.

Ur ett nationellt och internationellt ser vi en ökad smittspridning av Covid-19 trots att vi befinner oss i en period där vi traditionellt brukar se att smittspridningen minskar. 17 av 21 regioner har återinfört munskydds krav för personal/patienter och besökare för att minska risken för ökad smittspridning.

AST Medical fortsätter med sin stabila leveransförmåga till våra regioner och privata aktörer och vi har varit behjälpliga att bygga upp beredskapslager för regioner. Vi har en kommande höst som är fortsatt oviss men som traditionellt sett genererar en ökad smittspridning av Covid-19 och därmed kommer efterfrågan på PPE-produkter att öka.

Idag har vi flera produkter på lager gällande PPE-material såsom andningsskydd/munskydd mm. Är ni behov att förbereda Er för en kommande tid som kräver skydd för personal/patienter och besökare så gå gärna in på www.astmedical.se och sök produkten Ni önskar.

Ni är även välkomna att ta kontakt med oss via vår hemsida för att få stöttning i vilken produkt som passar Er verksamhet mest optimalt.

Lansering av nya produkter hösten 2022

2022-07-11|

AST Medical AB planerar och arbetar aktivt med att utöka sitt sortiment och bredda sin produktportfölj. Vi kommer att lansera flera nya produkter inom Sjukvård, Dental och Veterinär segmenten under hösten 2022.
För att hålla dig uppdaterade anmäl dig till vårt nyhetsbrev via hemsidan och följ oss på Linkedin.

Från oss på AST Medical AB önskar vi en fortsatt trevlig sommar!

juni 2022

Titel

Till toppen